Na een bedrijfsongeval waarbij je letselschade hebt opgelopen, is het belangrijk om het bedrijfsongeval te melden bij de werkgever.
Word je vanwege het ongeval opgehaald met de ambulance? Dan is het meestal niet nodig om een expliciete melding te maken. In andere gevallen is het wel van belang om het bedrijfsongeval te melden bij jouw leidinggevende of werkgever.
Ga na het ongeval zo snel mogelijk naar een medisch specialist. Zorg ervoor dat de huisarts, huisartsenpost of de hulpverlener in het ziekenhuis een aantekening van jouw ongeval en de letselschade maakt in jouw medisch dossier.
In de meeste situaties kan je de werkgever aansprakelijk stellen na het ongeval. De aansprakelijkheid is een juridische kwestie waarmee je ervoor zorgt dat je jouw schade vergoed krijgt. Hierover lees je meer informatie in het artikel bedrijfsongeval in loondienst.
De meeste werkgevers zijn goed verzekerd. Niet jouw werkgever, maar de verzekeraar van de werkgever zal jouw schade vergoeden. Het melden van het bedrijfsongeval en het claimen van de letselschadevergoeding is voor de werkgever een verzekeringskwestie.
Ratio Letselschade helpt jou bij het vergoed krijgen van de letselschade, onze bijstand is gratis voor jou.
Wat moet jij doen nadat je een bedrijfsongeval hebt gehad?
Wat moet de werkgever doen?
Wat kunnen wij voor jou doen?
Voor verdere informatie over het verloop van de gehele letselschadezaak, verwijzen wij jou naar: verloop letselschadezaak.
Niet alleen werknemers in loondienst kunnen wij juridisch bijstaan. Dit kan ook gelden voor:
Heb je tijdens een bedrijfsongeval letselschade opgelopen? Schroom dan niet om vrijblijvend en kosteloos contact met ons op te nemen. Na het ongeval kunnen er veel zaken op jou afkomen. Wij helpen jou hier graag mee. Door de juridische zaken bij jou uit handen te nemen, hoef jij je daar geen zorgen over te maken.
Ratio Letselschade heeft een ruime ervaring met onder meer juridische zaken rondom de afwikkeling van bedrijfsongevallen. Wij merken in al die tijd dat persoonlijk contact één van de belangrijkste zaken is.
Daarom komen wij persoonlijk bij jou langs om het bedrijfsongeval te bespreken en ook adviseren wij direct over de vervolgstappen.
Zodra wij alles in kaart hebben gebracht, zullen wij een claim indienen bij de verzekering van jouw werkgever. Het juridisch traject wat daarna volgt, pakken wij volledig op. Uiteraard houden wij jou op de hoogte van alle vorderingen in het traject. Doordat jij juridisch niets hoeft te doen, hopen wij jou zoveel als mogelijk te ontzorgen.
Een bedrijfsongeval, ook wel arbeidsongeval genoemd, is een ongeval/ongeluk dat plaats vindt tijdens werk en waar letselschade bij wordt opgelopen. Dit kan gebeuren op de werkvloer en tijdens het werken buiten het bedrijf. Ook een (eenzijdig) auto-ongeval tijdens werktijd kan gelden als een bedrijfsongeval.
Een ongeluk tijdens werk kan in een klein hoekje zitten. Een ongeval kan een klein ongeval zijn met licht letsel maar het kan ook om grotere incidenten gaan.
Weet je niet zeker of je werkgever aansprakelijk is of weet je niet hoe jouw werkgever gaat reageren? Neem dan vooral contact met ons op! Wij bespreken dan samen met jou wat er is gebeurd en wat de juiste vervolgstappen zijn. De kosten worden ook voor de werkgever veelal gedekt door de verzekering!
Het is van belang dat het ongeval bekend is/gemeld is bij de werkgever. Jouw werkgever is bij wet verplicht om ernstige bedrijfsongevallen met als gevolg een ziekenhuisopname en/of blijvend letsel te melden bij de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).
Wij kunnen voor jou de bedrijfsongeval schadeclaim indienen. Hierbij is altijd maatwerk vereist. Hoewel gelijksoortige situaties vaker voorkomen, zijn de omstandigheden en het letsel altijd uniek. Doordat onze juristen vele jaren aan ervaring hebben, weten wij precies wat we moeten meenemen in onze claim en wordt er geen detail weggelaten.
De hoogte van bedrijfsongeval schadevergoeding wordt bepaald door een groot aantal factoren. Hierin wordt veelal het onderscheid gemaakt tussen immateriële schade en materiële schade.
De immateriële schadevergoeding of het smartengeld is de vergoeding gebaseerd op alle schade die is geleden en wat niet direct in geld is uit te drukken. Welke aspecten kunnen van invloed zijn op de hoogte van de smartengeldvergoeding?
Materiële schade is alle schade, veroorzaakt door het letsel, wat je direct kan meten in geld. Wat zijn voorbeelden van materiële schade?
Er zijn nog veel meer materiële schadeposten. Wij brengen alle posten die toepasselijk zijn in jouw situatie in kaart, waarna wij dit meenemen in de claim voor de bedrijfsongeval schadevergoeding.
Hoewel dit per incident natuurlijk weer net anders ligt, leggen wij hieronder uit hoe het over het algemeen zit met deze aansprakelijkheid. Wie is over het algemeen aansprakelijk bij een bedrijfsongeval?
In principe is de werkgever aansprakelijk bij een bedrijfsongeval. De gedachtegang hierbij is dat de werkgever zijn werknemer(s) altijd in staat moet stellen om het werk veilig te kunnen verrichten. Wanneer er toch een ongeval ontstaat dan heeft de werkgever vaak niet aan deze eis voldaan.
De werkgever is niet aansprakelijk wanneer er aangetoond kan worden dat er alles aan is gedaan om de veiligheid te waarborgen. Hierbij dient de werkgever maatregelen in te stellen. Ook dient de naleving van deze maatregelen gecontroleerd te worden.
De aansprakelijkheid kan een ingewikkeld verhaal zijn. Daarom helpen wij jou hier graag mee. Wij hebben veel ervaring op het gebied van bedrijfsongevallen en beschikken over NIVRE register experts. Hierdoor kunnen wij het juridische maatwerk leveren wat gevraagd wordt.
Zodra wij een dossier krijgen, stellen wij de werkgever aansprakelijk. Hierbij is niet een geheel stappenplan die jij moet doorlopen. In veel gevallen is het letsel ernstig en is ben je daar mee naar het ziekenhuis en of de huisarts gegaan en heeft hij aangegeven wat er is gebeurd.
Aan de hand van de medische informatie of getuigen kunnen wij vaak bewijzen dat het ongeval heeft plaatsgevonden. Hiermee kunnen wij ook bewijzen dat het daadwerkelijk om een ongeval tijdens werktijd gaat. Vaak is het ongeval ook al bij de werkgever bekend.
Heb je schade geleden? Laat het ons weten en wij denken graag met je mee.
Hoofdvestiging
Stationsstraat 29a
9401 KW Assen
Postadres
Postbus 131
9400 AC Assen
Website door HQ Online