Logo Ratio Letselschade
Letselschade in het kort

Scooterongeluk met letsel

Een scooterrijder is kwetsbaar in het verkeer. Na een scooterongeval loopt de bestuurder vaak letselschade op. Een scooterrijder valt onder het ‘gemotoriseerd verkeer’ en heeft dus geen extra bescherming in het verkeer. Deze extra bescherming krijgen voetgangers en fietsers wel.

Scooters worden veel gebruikt voor bezorgdiensten. Wanneer je met de scooter van het werk een ongeval meemaakt, moet jouw schade in alle gevallen worden vergoed. Hierbij maakt het niet uit of het ongeval jouw eigen schuld is of niet. De werkgever is namelijk verplicht om een goede verzekering af te sluiten voor alle verkeersongevallen die met deze scooter kunnen gebeuren.

Bij andere scooterongevallen met letselschade, die dus niet tijdens werktijd plaatsvinden, hangt de aansprakelijkheid af van de verkeersregels.

Wanneer je zelf een ongeval hebt veroorzaakt én je hebt een SVO (schadeverzekering opzittende) afgesloten, dan wordt jouw schade in de meeste gevallen vergoed.

Als jij als passagier achter op de scooter zit en je krijgt een ongeluk, dan moet jouw schade altijd worden vergoed.

Loop je letselschade op na een scooterongeval en wil je weten waar je recht op hebt? Neem direct contact op met Ratio Letselschade. Onze juridische experts onderzoeken jouw situatie. Deze bijstand is gratis voor jou.

Welke stappen moet je zetten nadat je als scooterrijder een ongeluk hebt gehad?

  • Van belang is dat het schade aanrijdingsformulier wordt ingevuld. Dit is niet persé nodig (maar wel handig) indien ook de politie ter plaatse is geweest en een proces-verbaal heeft opgemaakt.
  • Indien er onduidelijkheid bestaat over de toedracht van het ongeluk dan kan het voor het bewijs handig zijn om foto’s van de situatie te maken. Ook is het dan handig om contactgegevens te vragen van de mensen die het ongeval hebben zien gebeuren. Dit zodat wij deze mensen later om een getuigenverklaring kunnen vragen.
  • Ga zo snel mogelijk met jouw letsel naar jouw huisarts of ziekenhuis. Met medische informatie moeten wij bewijzen wat voor letsel jij hebt opgelopen.
  • Neem contact op met Ratio. Wij kunnen jou verder helpen met de behandeling van de letselschadezaak. Zie hiervoor: verloop letselschadezaak.
  • Wij kunnen jou gratis helpen! Onze hulp kost jou niets. Er zal ook geen bedrag worden ingehouden op jouw schadevergoeding. Hoe het kan dat wij jou gratis kunnen helpen, kun je vinden op de volgende pagina: kosten letselschadejurist.


WAAR HEB JE RECHT OP?

  • Nadat de verzekeraar van de tegenpartij de aansprakelijkheid heeft erkend, heb je recht op een schadevergoeding voor materiële schade en op een schadevergoeding voor
    immateriële schade
    (smartengeldvergoeding).
  • Wij zullen met jou bespreken of andere hulp in de praktijk nodig is. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het inschakelen van een arbeidsdeskundige met betrekking tot re-integratie. indien deze hulp wenselijk is, zal de verzekeraar dat ook moeten vergoeden.

Waar wij ons mee bezig houden

Oorzaken van Letselschade